Åpen hage

Hvaler Gjestehage arrangerer åpen hage utvalgte helger og dager. Nærmere informasjon om tidspunkter finner du i kalenderen på vår facebookside.

Combined Shape Created with Sketch.

Åpen hage betyr at du kan komme og vandre rundt på egenhånd, la deg inspirere av hagens ulike løsninger. Du finner surjordsbed, stjerneformet kjøkkenhage med 8 års vekselbruk, opphøyde bed med fiberduk, ulike sitteplasser, egen urteavdeling med drueranker, frukttrær, bærbusker, nøkkelhullbed med jordbær og en frukthage med hügelbed som er under utvikling. Det er laget enkelt kart og du finner små infoplakater rundt om kring. Alt henger sammen og hagen tar sikte på å gi deg en opplevelse av hva det økologiske kretsløpet er i praksis. Bikuber og hønsehus er under planlegging.

Gjestehagen har en liten butikk med livsstilprodukter, hageutstyr og økologiske planter.
Rådyrgjerdet kan studeres og ønsker du netting for å lage ditt eget nesten usynlige rådyrgjerde kan du få kjøpt dette hos oss. Det eneste som funker 100% av alt vi har forsøkt gjennom 25 år!

En kopp kaffe/te med sesongens kake kan du også få kjøpt hvis været innbyr til hagekos.
Økologiske planter for salg (mer info finnes tilbake på hovedsiden)
Pelargonium, gamle sorter og duftende sorter. Ulike sommerblomster.

Et utvalg av grønnsaker og tomater selges som små pluggplanter i slutten av mai, klare til å plantes rett ut i din kjøkkenhage! Urter selges i potter – ettårige og flerårige.