Foredrag for lag og foreninger

Vi kan arrangere foredrag for ditt lag/forening – ta kontakt for å avtale!

Combined Shape Created with Sketch.

Varighet ca 1 ½ time eller etter avtale. Har du spesielle ønsker du ikke finner her, ta kontakt så kan vi kanskje skreddersy et spesielt foredrag som passer for dere. Pris kr 4500 + kjøregodtgjørelse.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  1 - Å anlegge en økologisk kjøkkenhage

  En praktisk bildeserie med Gjestehagen som utgangspunkt, hvordan og hvorfor.
  Stjernehage med 8 års vekstskifte. Hvilke planter er gode naboer, hvilke planter trenger mye/lite gjødsel, hvordan lager du ditt eget supergjødsel?
  Gevinsten er stor; du vet selv hva du serverer din familie og dine venner – mat uten giftstoffer må være noe av det viktigste vi kan by de vi er glad i!

  2 - Urban Gardening

  Kjøkkenhage på 1-2-3 for deg som vil dyrke økologisk på liten plass. Løsninger for liten hage, terrasse eller veranda. Det er utrolig hvor mye du kan dyrke ved å ta i bruk den plassen du har mer intensivt, bygg i høyden, og sammenplantinger som sammen utnytter vekstrommet maximalt.

  3 - Dyrk giftfritt

  Hvordan lykkes uten sprøytemidler, kunstgjødsel og dyrt utstyr? Inspirasjon til hvordan du skaper god jord og gode planter og ikke minst hvordan det påvirker ditt verdigrunnlag for et helthetlig livssyn.

  4 - Å anlegge et surjordsbed

  Eksempler og bilder fra Hvaler Gjestehage. Hvilke planter trives i sur jord og hvilken gjødsel kan man bruke. Hvordan lager du selv sur jord til dette bedet?

  5 - Hypertufa

  Lag egne potter i sement og torv eller figurer og hagekunst til ren og skjær glede. Dine arbeider kan står ute året rundt. Etter en tid får de ulike produktene et naturlig skjær av grønn mose, og de ser ut som de har stått der for alltid.

  6 - Temapotter med urter

  Hvilke urter passer sammen når du skal lage en rett med lammekjøtt, eller hva passer best til fiskesuppa, jeg har vondt i magen-hva hjelper?

  Det kan være ganske forvirrende å ha et stort urtebed, med mange valgmuligheter, hvorfor ikke lage egne temapotter der alt i samme potte passer til en ting!

  7 - Urter og ville nyttevekster

  Hva finner vi vilt i naturen, hva kan overaskende nok være spiselig i din egen hage. Vi tar også med oss litt om kandisering, søtt og syndig!

  8 - Den lettvinte hage for hus og hytte

  Et foredrag med bilder og tekst til inspirasjon.

  Eksempler på planter som tåler vind, tørke og litt sjøsprøyt.

  Videre ser vi på jordsmonn og jorddybde, innramming for å skape le, fjellstauder og sommerblomster for bergsprekker.

  9 - Å spille på lag med naturen

  Introduksjon til permakultur, varige (permanente) løsninger for et stabilt økosystem. Fokus på bruk av egne og lokale ressurser, gjenbruk og bærekraftig tankegang. Hvordan få naturen til å jobbe for deg!

  Permakultur organiserer det som alltid har eksistert på en måte som sparer energi eller som gir mer energi enn det som forbrukes. Gi deg selv, dine barn og barnebarn kunnskap og ressurser for en renere verden

  10 - Å dyrke grønnsaker året rundt!

  Foredraget tar for seg hvilke sorter grønnsaker som er egnet for helårsdyrking, når skal vintergrønnsaker sås og hvordan dyrke hele året inne i et drivhus/geodome uten kunstig oppvarming. Vi ser også på hva som kan være den optimale jordkvaliteten for vinterdyrking. Avslutning med litt matoppskrifter!

  11 - «Dam i hagen – en del av det økologiske kretsløpet»

  Skal du anlegge egen dam er det lurt å få med seg alle fordelene det kan gi til hagens livsnytere, dine vekster og nyttedyr. Vann gir ro i sjelen, det renser og fornyer, livsvilkår skapes for spesielle arter som bare trives her. Vannet tiltrekker seg spesielle amfibier som frosker og padder. Egne fisker kan også kjøpes inn og få et godt liv i din dam. Har du behov for drenering kan utgraving til dam være løsningen som gir et biologisk mangfold av planter i randsonene mellom vann og gressplen. Foredraget skal inspirere deg til å videreutvikle din egen dam, til å bygge en ny eller rett og slett beholde den du har med fornyet kunnskap.

  12 - Kreativ hagegalskap

  Et aktivt foredrag der medbragte rariteter samt en bildeserie med overraskende og morsomme hageideer skaper god stemning for et artig møte!

  Ideer er produsert fra en mix av gamle og nye materialer. Her blir det latter og mange ideer med hjem.

  13 - Grønn Beredskap

  Hvordan en viss grad av selvberging også er en god form for beredskap på det nære plan. Vi kan alle være med på å redde verden, tenk stort med hverdagens aktiviteter. Alt henger sammen med alt!

  14 - Hvordan skape en økologisk rosehage

  Et dialogforedrag der vi tar opp tema som; 

  Dyp og næringsrik jord med naturlig gjødsel, vanning, gode naboplanter,  mangfold av urter, bievennlige blomster og sunt plantevern

  15 - Hva er en Geodome og hvorfor er den så smart å ha i din hage?

  En Geodesic Dome er en geometrisk kuppel med mange fordeler. Særlig egnet til å unngå vind og trykk utenfra, den gir et meget god klima med sin organiske form. Foredraget viser bilder fra Hvaler Gjestehage sine løsninger og hvordan vi benytter Geodomene til dyrking, samlinger og verksted.

   This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.