Praktiske kurs

Kursene annonseres i kalenderen på vår facebookside, men kan også bestilles. Minimum 5 deltagere per kurs, priser er oppgitt ved siden av hvert tilbud.

Combined Shape Created with Sketch.

Kursene kan kombineres med en hagevandring og bevertning av økologiske retter, råvarer fra Gjestehagen. Det blir da et tillegg i prisen, dette avtales i hht. det ønskede opplegget.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Kurs 1 - Den økologiske kjøkkenhagen

  Vi tar utgangspunkt i Gjestehagens stjernehage med 8 års vekstskifte. Hvordan er denne praktisk bygd opp og hvilke fordeler gir stjernefasongen med opphøyde bed? Hvilke planter er gode naboer, hvilke planter trenger mye/lite gjødsel, hvordan lager du ditt eget supergjødsel?

  Kurs 2 - Å anlegge et surjordsbedd

  Gjestehagen har mange blomster og en del av eiendommen har naturtomt med bartrær og skogbunn. Hvordan bygger man opp et surjordsbed, hvilke planter trives i sur jord og hvilken gjødsel kan man bruke?

  Kurs 3 - Permakultur

  • Hvordan etterligne naturens egne varige (permanente løsninger). Vi studerer Gjestehagens Hügelbed og Nøkkelhullsbed. Hvordan er de bygd opp og hvilke gevinster får vi med denne metoden?
  • Fokus på bruk av egne og lokale ressurser, gjenbruk og bærekraftig tankegang.
  • Hvordan få naturen til å jobbe for deg! Permakultur organiserer det som alltid har eksistert på en måte som sparer energi eller som gir mer energi enn det som forbrukes.

  Kurs 4 - Lag plantekar i hypertufa

  En blanding av sement og torv. Støp urner, fuglebad, lysholdere m.m. Materialet er frostsikkert og kan stå ute året rundt, får med tiden en fin mosegrønn patina. Kurset kan holdes en ettermiddag/kveld i lagets eget lokale/uteområde.

  Kurs 5 - Lag dine egne plantekasser

  Vi benytter brukte rekekasser i treverk fra Fjordfisk i Utgårdskilen. Disse kan bygges om til spreke plantekasser. Vi setter på føtter og forer kassene med jorddekkingsduk, de kan males og dekoreres, alt er lov! Ta med drill, lite spett og gamle møbelknotter, kuleføtter, malingrester, pensler eller annet som kan skape den ultimate plantekassa.

  Inkluderer: Jordekkingsduk, fiskekasser, skruer, kaffe og sesongens kake!

  Kurs 6 - Innhøsting av frø

  Arrangeres hvert år fra august til oktober. Vi høster inn frø fra Gjestehagens utallige planter. Blomster, grønnsaker og urter. Dette blir fort et kurs som lønner seg! Vi kombinerer det praktiske med et eget kompendium om frøets egenskaper som gjennomgås. Deltagerne kan ta med så mange frø fra hagen de ønsker.

   This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.